23.1.2012

Kääretorttu

Tein tänään köksän kotiläksyn: kääretortun.

 Ohjeet:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Leivinpaperille: hienoa sokeria
Täyte: 2 dl hilloa, sosetta tai survottuja marjoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Päällystä uuninpelti leivinpaperilla.
Kuvia ei valitettavasti ole, koska kone ei suostu niitä antamaan joten vain ohjeet nyt kirjallisina.

1.Pane uuni 225 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.

2. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään

3.Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi kaaapimella sekoittaen. 

4. Levitä taikina uunipellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia. 

5. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.

6. Levitä täyte torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku erittäin tiukkaan sormilla ja painellen ja jätä saumakohta alas piiloon.

7. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Leikkaa kääretorttu parin sentin paksuisiksi viipaleiksi tarjoilua varten.


-Ilona



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti